SI

I

EN


NOVICE

news

Strast. Do glasbe. Do življenja!

»V svetu niso dosegli ničesar velikega brez strasti,« ugotavlja filozof*.

In pri
Festivalu Maribor se popolnoma strinjamo! Strast je pogonska sila nebrzdane ustvarjalnosti, ki je postala prepoznavni znak našega festivala. Je tista brbotajoča, goreča, eksplozivna energija, ki žene naše glasbenike v nedoumljive višave. Je nevidna sila, ki kot magnet privlači nas, poslušalce. Je neustavljiva moč, ki veže ene in druge v celoto, ko se združeni v mogočnem izbruhu emocij zlijemo v eno.

Zato smo strast postavili v središče letošnjih festivalskih programov. Od Haydnove strasti do lepote do Beethovnove strasti do svobode, od Mozartove strasti do življenja do otroške strasti do odkrivanja in spoznavanja novega. S karizmatičnim (in strastnim!) Nicolasom Altstaedtom na čelu izbranega seznama uveljavljenih glasbenikov, med katerimi omenimo Alexandra Lonquicha, Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester SNG Maribor, Gergelyja Dubóczkyja, Mahirja Kalmika, Dávida Kutasa, Lászla Seemana, Boštjana Lipovška in seveda orkester Haydnove filharmonije, ki skupaj z izbranimi slovenskimi in tujimi glasbeniki tvori rezidenčni orkester festivala, je gotovo: čaka nas nekaj velikega!

 

Pridružite se nam med 20. in 28. septembrom, da skupaj izživimo strast do (odlične) glasbe. In življenja!

*G. W. F. Hegel

11.07.2018
news

Predprodaja do 7. septembra

V ponedeljek, 9. julija 2018, se prične prodaja vstopnic za Festival Maribor 2018.

Za vse, ki si boste svoje vstopnice zagotovili v predprodaji do 7. septembra, je na voljo 20% popust.

Vstopnice za večerne koncerte so 25 EUR (Otvoritveni koncert: Uglasbljena strast, Jupitrova strela, La passione, Zaključni koncert: Moč narave, moč glasbe) oz. 20 EUR (Moč srca), vstopnice za koncert za otroke Džumbus stane 4 EUR. Obiskovalci se lahko odločijo tudi za festivalski abonma, ki zajema vseh 5 večernih koncertov, in stane 100 EUR.

Popusti in ugodnosti so na voljo tudi za upokojence (20 % popust), za skupine nad 10 ljudi (20 % popust), za prijatelje festivala (abonenti Narodnega doma, SNG Maribor, člani Sveta knjige, člani mediateke IFS in člani SIGIC-a) (20 % popust) ter za študente, mladino in invalidne osebe (50 % popust). Za brezposelne osebe so na voljo tudi brezplačne vstopnice.

Vstopnice je možno kupiti preko spleta na 
https://nd-mb.kupikarto.si/, v Informacijski pisarni Narodnega doma ter uro pred festivalskim koncertom na prizorišču koncerta.Vse informacije o vstopnicah lahko dobite v Informacijski pisarni Narodnega doma, Ulica kneza Koclja 9, vhod iz Ulice slovenske osamosvojitve, Maribor, vsak delavnik med 10. in 17. uro ter v soboto med 9. in 12. uro. Med 16. julijem in 19. avgustom je Informacijska pisarna zaprta, v tem času je vstopnice možno kupiti preko spleta, za vse informacije in druge podrobnosti pa lahko pokličete na 02/229 4001 ali pišete na office@festivalmaribor.si.

Vse o vstopnicah: http://festivalmaribor.si/vstopnice/

09.07.2018
news

Čudovito leto bo!

Leto 2017 se izteka. Festival Maribor ga bo ohranil v spominu kot dobro in uspešno leto, zato nas veseli, da smo ga preživeli v vaši družbi. Zahvaljujemo se vam za vašo podporo in upamo, da se nam boste znova pridružili med 20. in 28. septembrom 2018 na novih glasbenih pustolovščinah!

In ker je že skoraj čas za darila in presenečenja je prav, da tudi mi potegnemo kakšnega iz rokava. In to kakšnega!

Ponosno najavljamo novega umetniškega vodjo orkestra Festivala MariborNicolasa Altstaedta! Počaščeni smo, da bo za našim krmilom eden najbolj cenjenih, iskanih in vsestranskih umetnikov današnjega dne. Na novo pot stopamo polni pričakovanj in zadovoljni, da bomo njegovo umetniško vizijo lahko delili z vami!

Na svidenje torej v novem letu. Čudovito leto bo!

Besedilo: Maja Pirš


 

18.12.2017