SI

I

EN


Nejc KampletMladi pianist Nejc Kamplet izhaja iz ugledne mariborske glasbene družine. Po končanih Drugi gimnaziji v Mariboru ter Konservatoriju za glasbo in balet v razredu mag. Saše Gerželj Donaldson je nadaljeval študij na Univerzi za glasbo in gledališke umetnosti v Gradcu, in sicer v razredu dr. Zuzane Niederdorfer. Požel je uspehe na številnih tekmovanjih, omenimo zgolj zadnje ugledne nagrade: prvo nagrado na tekmovanju sklada Hildegard-Maschmann Univerze za glasbo na Dunaju leta 2019, tretjo nagrado v solistični kategoriji in drugo nagrado v kategoriji štiriročno na 9. mednarodnem pianističnem tekmovanju v New Yorku leta 2018.

Že od zgodnjih let nastopa na različnih glasbenih festivalih po Sloveniji in v tujini, kot so Festival Ljubljana, Festival Lent, Festival Maribor, Les Nuits Pianistiques, Carpe Artem, Noč slovenskih skladateljev, Arsonore. Kot solist je nastopil s Filharmonijo iz Vuhana, Simfoničnim orkestrom iz Harbina, v SNG Maribor, s Simfoničnim orkestrom Festine, Državnim opernim orkestrom iz Banske Bystrice, s Slovaško sinfonietto, Orkestrom Konservatorija v Mariboru itd.

Solistično je nastopil na koncertih v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji, New Yorku, Litvi, na Poljskem, v Estoniji, na Kitajskem, Hrvaškem in Slovaškem. Dodatno se je izpopolnjeval na seminarjih pri številnih svetovno znanih pianistih ter posnel več posnetkov za RTV Slovenija.

Zborovska fantazija

17. 9. 2020 19:30