SI

I

EN


Martin SušnikTenorist Martin Sušnik se je rodil v Avstraliji, vendar že od otroštva živi v Sloveniji. Študij solopetja je z odliko zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Pie Brodnik. Uspešno je sodeloval na različnih tekmovanjih doma in v tujini, kjer je osvojil več zlatih priznanj. Za svoje dosežke je v času študija prejel študentsko Prešernovo nagrado in svečano listino za izredne študijske dosežke Univerze v Ljubljani.

Na koncertih tako doma kot v tujini večkrat nastopa z različnimi zbori, komornimi zasedbami in orkestri. Udejstvuje se predvsem na opernih odrih, prav tako pa se posveča tudi petju oratorijev, maš in samospevov. Gostoval je na številnih evropskih koncertnih odrih, v Kraljevi operi v Versaillesu, Opéri Comique v Parizu, Operi HNK Zagreb in SNG Operi in baletu Ljubljana.

Kot član opernega ansambla SNG Maribor je uspešno upodobil veliko vlog; če jih nekaj naštejemo: Romualdo (Črne maske), Camille de Rosillon (Vesela vdova), Nemorino (Ljubezenski napoj), Vojvoda Mantovanski (Rigoletto), Don Ottavio (Don Giovanni), Lenski (Jevgenij Onjegin), Rinuccio (Gianni Schicchi), Lindoro (Italijanka v Alžiru), Grof Almaviva (Seviljski brivec), Tamino (Čarobna piščal), Vitez de la Force (Pogovori karmeličank), Nick (Dekle z zahoda), Pong (Turandot), Ernesto (Don Pasquale), Loge (Rensko zlato), Belmonte (Ugrabitev iz seraja). V sezoni 2018/2019 je debitiral v naslovni vlogi Gounodove opere Faust.

Zborovska fantazija

17. 9. 2020 19:30