SI

I

EN


Dušan TopolovecTenorist Dušan Topolovec je od leta 1990 kot zborist – solist zaposlen v Operi SNG Maribor. Pevsko se je izobraževal na Glasbeni šoli v Mariboru. V času Opernega studia SNG Maribor je debitiral kot solist v vlogi Grofa Almavive v Rossinijevi operi Seviljski brivec ter leta 2003 postal solist Opere SNG Maribor.

Od takrat je nastopil v številnih opernih predstavah, med katerimi velja omeniti prepričljivo interpretirane vloge v operah Turandot (Pang), Hoffmannove pripovedke (Andrès, Spalanzani), Madama Butterfly (Goro, Princ Jamadori), La traviata (Gaston), Pikova dama (Čekalinski), Čarobna piščal (Monostatos), Lakmé (Hadži), Carmen (Remendado), Tosca (Spoletta), Netopir (Eisenstein), Werther (Schmidt), Rigoletto (Borsa), Norma (Flavij), Dva Foscarija (Barbarigo), Glumači (Peppe, Arlecchino), Dido in Enej (Mornar), Moč usode (Trabuco), Romeo in Julija (Tybalt), Obuti maček (Jean, markiz de Carabas) in My fair lady (Polkovnik Pickering).

Pel je v opernih praizvedbah slovenskih skladateljev, na primer v Krogu s kredo Slavka Osterca (Vojak), Pesniku in uporniku Tomaža Sveteta (Oficir), v kratki operi Al’ pekel al’ nebo Alda Kumarja (Pesnik), v Kdor upa, ne odneha Vitje Avsca (Pusi) in Črnih maskah Marija Kogoja (Ecco).

Z mariborsko Opero je gostoval na Portugalskem, Japonskem, Tajvanu in v Italiji.

Zborovska fantazija

17. 9. 2020 19:30