SI

I

EN


Vse je v metodi

Kot sem omenila že v uvodnem prispevku letošnjega festivala: biti romantik je vse prej kot lahko. Za vse, ki se mučite, smo pokukali na WikiHow, kjer je na voljo vodič, ki vas do romantika vodi po korakih. Tukaj je nekaj metod (da, res so uporabili so to besedo!), ki jih priporoča.

Prva metoda se imenuje ”bodite premišljeni” in priporoča naslednje: kupujte premišljena darila, odpeljite svojo ljubljeno osebo na premišljen zmenek, pišite premišljena sporočila. Metoda številka dve, “bodite kreativni”, od vas zahteva naslednje: napišite “ljubim te” na neobičajna mesta, izpovejte svojo ljubezen na starinski način, praznujte valentinovo na poljuben dan v letu in posnemite CD z ustrezno (tukaj bi verjetno moralo pisati premišljeno) izbrano glasbo.

Ste že obupali?

Se mi je zdelo! Zato smo pri Festivalu Maribor za vas pripravili veliko boljšo metodo. Imenuje se ”obiščite naše koncerte”! Začnite z otvoritvenim koncertom, 3. septembra, tukaj je vaš vodič po korakih:

(prvič) priskrbite vstopnici
(drugič) priložite premišljeno sporočilo (ali kar na eno od njih napišite “Ljubim te!”)
(tretjič) v odmoru poskrbite za kozarček penine
(četrtič) padite na kolena in izpovejte svojo ljubezen.

Vašo najdražjo/najdražjega bo zmenek, ki je hkrati premišljen in kreativen (praznovanje Valentinovega 3. septembra!) brez dvoma zelo impresioniral. In kar je najbolje: ne bo se vam treba mučiti s tistim cedejem in zahtevnim (lahko tudi usodnim) izborom glasbe! Naš čudovit koncertni progam z glasbo Beethovna, Šostakoviča in Haydna ter svetovno priznani glasbeniki: zvezdniški violončelist in dirigent Nicolas Altstaedt in člani Haydnove filharmonije bodo delo opravili namesto vas. Vi pa boste uživali v svojem novo pridobljenem statusu romantičnega super junaka!

P.S.: Za podroben opis vseh omenjenih metod obiščite http://www.wikihow.com/Be-Romantic

P.P.S: Ni se nam treba kar takoj zahvaljevati. (Ko bosta poročena, si boste morda premislili!)

Besedilo: Maja Pirš