SI

I

EN


Od Dunaja do Piazzolle in nazaj

Velika dvorana Narodnega doma

6. 9. 2017 ob 19:30

Amarcord Wien


Sebastian Gürtler, violina
Michael Williams, violončelo
Gerhard Muthspiel, kontrabas
Tommaso Huber, akordeon

 

Spored
Bon Voyage

Ansambel Amarcord z Dunaja sestavljajo štirje glasbeniki nenavadne muzikalne širine: violinist Sebastian Gürtler, violončelist Michael Williams, kontrabasist Gerhard Muthspiel in akordeonist Tommaso Huber. O njih je eden izmed vodilnih avstrijskih kritikov zapisal: »Če bi morali razložiti pojem glasbe v njeni naravnost nepojmljivi mnogoterosti, bi lahko dali tak kratek in jedrnat odgovor: Amarcord Wien.« Glasbenike, ki stopajo po še neprehojenih poteh v glasbi, je težko opredeliti s katero od že uveljavljenih etiket. Njihovo izhodišče je sicer klasična tradicija, vendar na glasbo zrejo z bistveno širšega zornega kota. Osnovno vodilo njihovega dela je, da skupaj izdelajo priredbe, jih neprestano predelujejo in se z njimi igrajo, tako da nazadnje ustvarijo glasbo, ki ni sužnja izvirnika. In pri tem jim vrtoglavo virtuozna improvizacija nikakor ni tuja. Glasba, ki bodisi izhaja iz G. Mahlerja, E. Satieja bodisi iz dunajskih kavarn ali eksotičnih dežel, postane tako živo sodobna in nova. S tem pristopom si je ansambel od ustanovitve leta 2000 do danes ustvaril ugled in pritegnil zanimanje širokega kroga občinstva, ne da bi pristal v katerem si že bodi glasbenožanrskem predalu.

Večer z naslovom Srečno pot je glasbena pot okoli sveta s postanki v Braziliji, Venezueli, Argentini, Rusiji, Bosni in Franciji. Ljudski glasbi bo delala družbo glasba različnih skladateljev, predvsem pa tista, ki prihaja izpod peresa Astorja Piazzolle, ki spremlja glasbenike že vrsto let. Z glasbo bodo tako pred nami zaživeli tudi oddaljeni konci sveta…

 

Vstopnice: 15 € / predprodaja 12 € / upokojenci 12 € / študenti, invalidi 7,50 €
Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.
Festival Maribor Carousel