SI

I

EN


Alexander LonquichAlexander Lonquich nastopa širom sveta; na Japonskem, v Združenih državah, Avstraliji in tudi v najpomembnejših evropskih glasbenih središčih. Je reden gost prestižnih festivalov, kot so Salzburški festival, Mozartov teden, Klavirski festival Porurja, festivali Schleswig-Holstein, Luzern, Cheltenham, Edinburgh, Lockenhaus, Kissingerško poletje, Schubertiade v Schwarzenbergu, Beethovnov festival v Bonnu in Varšavi itn. Igral je pod dirigentsko taktirko priznanih dirigentov, kot so Claudio Abbado, Jurij Bašmet, Philippe Herreweghe, Heinz Holliger, Ton Koopman, Emmanuel Krivine, Mark Minkowski, Kurt Sanderling ali Sándor Végh.

Nastopi Alexandra Lonquicha v vlogi solista kot tudi dirigenta so zelo cenjeni s strani mednarodnih medijev kot tudi občinstva. Redno nastopa s Camerato Salzburg, Mahlerjevim komornim orkestrom, s komornimi orkestri iz Mantove, Münchna, Basla, Stuttgarta, Nemško komorno filharmonijo Bremen, Radijskim simfoničnim orkestrom iz Frankfurta, Orkestrom Champs-Elysées, orkestrom NDR Elbphilharmonie in drugimi.

Kot zelo uspešen solist je koncertiral z Dunajskimi filharmoniki, Kraljevim filharmoničnim orkestrom, orkestrom Tonhalle iz Züricha, Filharmoničnim orkestrom iz Luksemburga, Simfoničnim orkestrom iz Düsseldorfa, Češkimi filharmoniki, Madžarskim narodnim filharmoničnim orkestrom, Orkestrom Slovenske filharmonije in mnogimi drugimi orkestri.

Lonquich je globoko predan komornemu muziciranju, nastopa s partnerji, kot so Nicolas Altstaedt, Renaud in Gautier Capuçon, Veronika Hagen, Heinz Holliger, Steven Isserlis, Leonidas Kavakos, Isabelle van Keulen, Sabine Meyer, Heinrich Schiff, Christian Tetzlaff, Carolin Widmann, Jörg Widmann, Tabea Zimmermann, Kvartet Auryn in Kvartet Carmina.

Njegovi posnetki Mozartovih in Schubertovih opusov so bili deležni izjemnih kritiških odzivov, prav tako pa je zanje prejel francosko nagrado diapason d’or, italijansko abbiati ter nizozemsko nagrado edison.

Pri založbi ECM Records je izdal več zgoščenk, med njimi omenimo Plainte Calme z deli francoskih skladateljev, Schumannovo Kreisleriano, Partito Heinza Holligerja in pa zgoščenko z violinistko Carolino Widmann, ki je posvečena glasbi Schuberta. Leta 2016 je izšla zgoščenka koncertnih del za klavir R. Schumanna z Alexandrom Lonquichem in Heinzem Holligerjem, ki je vodil Simfonični orkester Zahodnonemškega radia.

Od leta 2002 nastopa v klavirskem duu tudi s svojo ženo Cristino Barbuti. 2013 sta skupaj ustanovila tudi posebno hišo v Firencah, kjer živita. "Kantoratelier" je majhen gledališki prostor, kjer se umetnika skozi delavnice, seminarje in koncerte poglabljata v teme, ki sta jima blizu - psihologijo, glasbo in gledališče.

LA PASSIONE

24. 9. 2018 19:30

MOČ SRCA

23. 9. 2018 19:30