SI

I

EN


Adriana MagdovskiAdriana Magdovski je mariborska pianistka in glasbena pedagoginja (izredna profesorica), ki se danes poleg koncertiranja in poučevanja na Pedagoški fakulteti v Mariboru veliko posveča tudi približevanju klasične glasbe mlademu občinstvu. Leta 2016 smo z Adriano Magdovski priredili prvi koncert za dojenčke, ki je bil izredno dobro sprejet.

Za pianistkin umetniški razvoj je bilo pomembno srečanje s flavtistko Ireno Grafenauer na Glasbenem septembru v Mariboru, ki se je nadaljevalo s konzultacijami iz komorne igre na Mozarteumu v Salzburgu. Kot komorna glasbenica sodeluje z imeni, kot so Branimir Slokar, Stanko Arnold, Irena Grafenauer in Bernarda Bobro.

Je dobitnica nagrade Martha Debelli, ki jo svojim najboljšim študentom podeljuje graška univerza, nagrajenka mednarodnega tekmovanja Gina Bachauer International Junior Piano Competition v Salt Lake Citiyju (ZDA) ter prejemnica mednarodne štipendije Soroptimist International Amsterdam in Gallusove nagrade (nagrada oddaje Opus na RTV Slovenija, v povezavi s Slovensko filharmonijo).

Maja 2016 in 2017 je bila asistentka prof. Norme Fisher na Royal College of Music v Londonu.

Z glasbo okoli sveta

14. 9. 2019 11:00