SI

I

EN


Dvojna moč

Nicolas Altstaedt je umetnik, ki na vsakem nastopu poslušalce uroči z iskrenostjo, prefinjeno muzikalnostjo ter glasbo, katere pomen, sporočilo in moč pozna v vsej njihovi globini. S Haydnovo filharmonijo, rezidenčnim orkestrom Festivala Maribor, zna celo največkrat preigrano in najbolj znano skladbo vselej znova predstaviti kot glasbeno odkritje, polno svežine in presenečenj, ne da bi se pri tem odmaknil od bistva, ki ga je v delo izvorno vložil skladatelj.

Vse to velja tudi za Barnabása Kelemena, briljantnega madžarskega violinista, pri katerem ob nesporni virtuoznosti in tehnični podkovanosti kritiki najvidnejših svetovnih časopisov izpostavljajo predvsem njegovo prizemljenost ter neposrednost in pristnost, lastnosti, ki so v svetu kričavega zvezdništva kar neobičajne.

Letošnji Festival Maribor ponuja dragoceno priložnost, da ta velika umetnika doživite hkrati, na istem odru. Brez pretiravanj lahko zapišemo, da se nam obeta ne le nepozabni glasbeni dogodek, temveč globoka bivanjska izkušnja: doživeti umetnost v vsej njeni prvinski moči, moči, ki lahko premika gore in premošča oceane.

Zato nikar ne zamudite njunega skupnega nastopa! Prva priložnost za doživetje »dvojne moči« bo že 13. septembra na koncertu Moč iskrenosti. Ob Šostakovičevem Koncertu za violončelo št. 2, polnem čustvene napetosti in bivanjskih stisk, ter Schubertovi 5. simfoniji, ki kar brbota od veselja do življenja, bosta pokazala, kaj zmore posredovati glasba v rokah brezkompromisnih in predanih umetnikov. Združila bo na videz nezdružljivo ter povezala tisto, kar se zdi ločeno.

Kakšna moč tako glasbe kot glasbenikov!

 

Vstopnice so že na voljo! Izberete lahko vstopnice za posamezne koncerte ali letošnjo novost - festivalski abonma, ki vas za ceno 60 eur popelje na kar 8 koncertov!